Een volledig geïntegreerde campagne met Snapchat centraal

Tele2

THE REALITY

Tele2's voortdurende missie is om de meest populaire telecomprovider van Nederland te worden. Met het doel om iedereen deel te laten uitmaken van de kleurrijke en leuke rebelse wereld van Tele2, willen ze iedereen laten zien hoeveel plezier je kunt beleven met onbeperkte data. Om dit te bereiken, maken ze consequent campagnes die een beetje gewaagder zijn dan je zou verwachten van een telecomprovider. Gewapend met geweldige creatieve middelen is hun volgende uitdaging om hun doelgroepen te bereiken.

De moeilijkste doelgroep om te bereiken? De nieuwe Snapchat-generatie met hun ogen vastgelijmd aan hun schermen. Als het maken van de perfecte selfie een levensambitie is van onze doelgroep, dachten we, waarom niet iets maken om hen een beetje te helpen? Iets waarmee ze in een paar seconden de meest kusbare lippen, grote puppyogen en to-die-for jukbeenderen krijgen. We creëerden de Super Super Super Selfie Lens, een op maat gemaakte Snapchat-lens die gedurende de hele campagne werd gebruikt.

Vervolgens vroegen we popsterzangeres en selfiekoningin van Nederland, Roxeanne Hazes, om er een liedje over te schrijven. De videoclip en alle Super Super Super Selfie beelden werden gebruikt om alle doelgroepen te bereiken, zelfs degenen zonder Snapchat, via andere media zoals gedrukte billboards - een volledig geïntegreerde campagne met Snapchat centraal.

Strategie

Iedereen houdt ervan om selfies te delen, vooral de doelgroep van de Snapchat-generatie, maar het nemen van perfecte selfies kan veel tijd kosten om de juiste belichting, de perfecte hoek en de beste uitdrukking te krijgen. Uit onderzoek blijkt dat de gemiddelde tijd die aan perfecte selfies wordt besteed meer dan vijf uur per week is. Daarom introduceerde Tele2 de Super Super Super Selfie Snapchat Lens. En, in de geest van Tele2, wilden we dat iedereen ook mee kon doen. Met Snapchat als kern, wilden we alle andere doelgroepen erbij betrekken, zelfs degenen zonder Snapchat.

DE CIJFERS

Tele2 maakte een op maat gemaakte Super Super Super Selfie Lens, speciaal voor Snapchat

+73.1%

Stijging in merkinteresse

3.6 mil

Video met Roxeanne Hazes

#1

Snapchat Lens in Nederland

23.7

Gemiddeld gebruik van de lens (benchmark 10-20 sec)