briljant geluid overal

DE SITUATIE

De sector van de slimme luidsprekers kende de voorgaande jaren een snelle groei (+55,4% YoY), waarbij de stijgende vraag van de consument zowel niche-luidsprekermerken als wereldwijde technologiemagnaten zoals Amazon en Google in zware concurrentie met elkaar bracht.

Sonos, een ‘early innovator’ en uitdager in de sector van de slimme luidsprekers, werd geconfronteerd met uitdagingen om hun merkbekendheid uit te breiden en een rechtstreeks naar de consument propositie te creëren om hun marktaandeel te vergroten.

Strategie

Binnen onze mediastrategieën hebben we geprofiteerd van deze nieuwe aanpak om ons publiek aan te spreken op die culturele momenten waar Brilliant Sound er echt toe doet, via ATL- en BTL-kanalen. Onze belangrijkste strategische focus: Het leveren van hoogwaardige geluidsboodschappen door middel van iconische plaatsingen in omgevingen waar muziek en cultuur elkaar ontmoeten.

We moesten een op maat gemaakte benadering creëren voor verhaalformats over AV en Audio, om het verhaal van briljant geluid op meeslepende en authentieke manieren over te brengen met behulp van testimonials (van merken en talent), terwijl de nabijheid van de momenten waar briljant geluid er echt toe doet rond muziek, films en podcasts ons hielp om een autoriteit in 'Brilliant Sound’ te hebben.

DE CIJFERS

Dankzij deze positieve performance ontwikkelingen en de significant verbeterde inzichten heeft Under Armour de nieuwe campagnestructuur inmiddels in alle 13 Europese markten toegepast waar het sportmerk actief is.

400%

Groei in Sonos’ Direct-to-Consumer propositie

12 MAANDEN

De voorraad is herhaaldelijk uitverkocht en in de afgelopen 12 maanden zijn nieuwe klanten tot het ecosysteem van het merk toegetreden