Cases

GF Forsikring

Problemstilling: Et stærkt konkurrencepræget marked med høje klikpriser

Forsikringsmarkedet i Danmark er stærkt konkurrencepræget på Search Marketing (SEM). Prisen per klik (CPC) på kernesøgeord kan i gennemsnitligt være omkring 30 DKK. Tillige er CPC på forsikringsmarkedet steget med 50 % i løbet af 2021, hvilket resulterede i et hurtigt opbrugt Google Ads budget. Vi ønskede ikke at hæve vores Google Ads budget med 50%, hvorfor vi havde brug for en intelligent løsning til at skabe et balanceret niveau af købt og ejet trafik.

Mere ydeevne med færre midler

+71,57%

Kvalificeret organisk traffik

-32,70%

Fald i afvisningsprocent

+30,95

Kombineret søgetrafik til hjemmesiden

+45%

Øgede konverteringer for søgeordet "køb forsikring online"

Strategi: Automatisk udnyttelse af annonceforbrug

Strategien var at bruge vores proprietær integrerede løsning, OneSearch: En platform, der automatisk udnytter annonceforbrug mere effektivt ved at minimere kannibalisering på top-organiske søgeord og omfordele det frigjorte annonceforbrug til andre modifikatorer, søgeord eller kampagner til at facilitere vækst i trafikken. Strategien var at bruge disse søgeordsdynamikker til at:

1. Facilitere trinvis vækst i kombineret søgetrafik (uden at øge Google Ads-budgettet med +50 %) ved at lade organisk indhold drive mere kvalificeret trafik.
2. Oversætte integreret søgeordsdynamik til brugbare indholdsanbefalinger.
3. Skabe en databaseret landingssideoplevelse for at øge indholdets overordnede kvalitet og reducere afvisningsprocenterne for at opnå højere engagement.
4. Evaluere vores system og resultater.

Resultater: Omkostningseffektiv indholdsstrategi

Med OneSearch har GF forsikring sparet dyre annonceudgifter og leverer mere performance med færre midler. Systemet frigør 85.000 DKK hvert kvartal ved at minimere kannibalisering mellem SEO og SEM. Disse bruges til andre søgeord og kampagner. På samme tid gav løsningen mulighed for at skabe spændende indholdsoplevelser, der engagerer publikum mere og som medførte et fald i afvisningsprocenten på 30%.

Et sammensurium af dette gjorde det muligt for GF forsikring at rangere bedre i Google, fremskaffe mere organisk trafik, skabe flere salg samt overgå målsætningerne i en tid, hvor CPC'er (klikpriser) er steget markant over en 2-årig periode fra 25 % i 2020 til 50 % i 2021.

Ved at bruge vores nye holistiske søge- og indholdstilgang nedbryder vi siloer og faciliterer muligheden for vækst på et stærkt konkurrencepræget marked, hvilket har medført, at GF Forsikring lykkedes med at blive mere konkurrencedygtige end deres største konkurrenter.
Vi vil fortsætte det flotte samarbejde for at opnå flere søgeandele til dem fremover.