OUR WORK

Elgiganten

Genom automatisering gjorde vi reklamen mer effektiv, lönsam och konkurrenskraftig.

VERKLIGHETEN

Elgiganten har för närvarande cirka 20 000 produkter i sitt online-sortiment. Eftersom Elgiganten har ett stort antal produkter i sitt ständigt växande erbjudande är det en utmaning att manuellt skapa nyckelord och annonser som täcker hela katalogen och att uppdatera annonserna i rätt tid så att informationen i annonser och på webbplatsen återspegla vad som faktiskt är tillgängligt just nu.

STRATEGI

Implementera iProspects verktyg iActivate som skapar kampanjer, annonser och nyckelord baserat på innehållet i produktflödet. iActivate har gjort det möjligt för oss att:

1 Skapa effektiva sökord och annonser som täcker hela sortimentet.

2 Skapa mer relevanta annonser och öka vårt kvalitetsresultat.

3 Undvik felaktigt pris och felaktig information i annonserna. Genom att ladda informationen i annonserna från shoppingflödet visar vi alltid samma information i textannonserna som på webbplatsen.

4 Matcha vår annonsering med lagernivåer så att vi inte annonserar produkter som är slut i lager eller har låga lagernivåer.

5 Fördela arbetet effektivt mellan verktyget och konsulten och ge konsulten mer tid att fokusera på strategi och analys.

NUMMERNA

Med hjälp av iActivate skapade vi anpassade annonser med hög relevans som länkar direkt till produkt- eller kategorisidor.


+36%

Omvandlingsfrekvens

-10%

Kostnad per klick (CPC)

177%

Omvandlingar

+61%

ROI