OUR WORK

Budweiser

Gratis att vara kung

VERKLIGHETEN

När det gäller frågor som rör individualitet och sexualitet kan det nigerianska samhället vara intolerant. Budweiser skapade en plattform som erbjöd stöd för landets marginaliserade ungdom. Vi hjälpte kungen av öl att visa nigerianer att det som gör någon till en kung att omfamna vem de är.

STRATEGI

Budweiser satte upp för att uppmuntra nigerianer att visa upp sina personligheter i ett samhälle som är fast beslutet att begränsa sådant uttryck. Kampanjen startade med en video av unga nigerianska artister och personligheter klädda i bitar från The King's Stitch Collection, en garderob designad av två banbrytande nigerianska designers. De hade fått i uppdrag av Budweiser att göra ett modeuttalande om förtroende och frihet som förstärktes av taglines i videon som "Sluta efter normen" och "Varför passa in när jag kan sticka ut."

Videon väckte stort intresse online och på sociala medier, vilket hjälpte till att stimulera en konversation som många annars skulle ha undvikit. Budweisers sociala meddelanden, inklusive hashtags #ChooseYourLabel och #BeAKing, inspirerade nigerianerna att uttrycka sitt oberoende på sociala plattformar samtidigt som de engagerade sig med varumärket Budweiser.

Kampanjen förstärktes med radionämningar, bioplaceringar, TV-partnerskap och digitala kampanjer utanför hemmet som hjälpte till att sprida King's Stitch-meddelandet. Dessa placeringar presenterade de personligheter som visas i annonsen, med taglines som "Våra drömmar är giltiga" och "Inga klichéer tillåtna."

NUMMERNA


Budweisers modefokuserade kampanj uppmuntrade unga nigerianer att uttrycka sig inför ett ofta fientligt samhälle.

100%

King's Stitch Collection blev slutsåld på några dagar

1000+

interaktioner - fick högt engagemang på Twitter med en Twitter-tråd

“JAG VÄLJER VARA EN KRAFT AV KREATIVITET OCH NYA BANOR, DET ÄR TID ATT GÅ BORT MED STEREOTYPER. TID TILL ATT SKAPA EN NY BILD.”