Door automatisering hebben we reclame efficiënter, winstgevender en concurrerender gemaakt.

Elgiganten

The Challenge

Elgiganten heeft momenteel ongeveer 20.000 producten in haar online aanbod. Omdat Elgiganten een groot aantal producten in zijn steeds groeiende aanbod heeft, is het een uitdaging om handmatig trefwoorden en advertenties te maken die de hele catalogus dekken en om de advertenties tijdig bij te werken, zodat de informatie in de advertenties en op de site weergeeft wat er op dat moment daadwerkelijk beschikbaar is.

STRATEGIE

De iActivate-tool van iProspect implementeren die campagnes, advertenties en trefwoorden creëert op basis van de inhoud van de productfeed. iActivate heeft ons in staat gesteld om:

1 Effectief trefwoorden en advertenties maken die het hele bereik dekken.

2 Meer relevante advertenties maken en onze Quality Score verhogen.

3 Verkeerde prijs en onjuiste informatie in de advertenties voorkomen. Door de informatie in de advertenties te laden vanuit de shopping feed, tonen we altijd dezelfde informatie in de tekstadvertenties als op de site.

4 Onze advertenties afstemmen op de voorraadniveaus, zodat we geen producten adverteren die niet op voorraad zijn of waarvan de voorraadniveaus laag zijn.

5 Het werk tussen de tool en de consultant effectief verdelen, zodat de consultant meer tijd heeft om zich te concentreren op strategie en analyse.

DE CIJFERS

Met behulp van iActivate creëerden we op maat gemaakte advertenties met een hoge relevantie die direct doorlinkten naar product- of categoriepagina's.

+36%

Conversieratio

-10%

Kosten per klik (CPC)

+177%

Conversies

+61%

ROI